Länsförbundets skrivelse till rikspolitiker ang. BIOLOGISK MÅNGFALD

 

Miljömål 15 Ett rikt växt- och djurliv

Vid länsstämman 4/10 motionerade Christina Almqvist om att Länsförbundet skickar ett ”brev” till utvalda personer i riksdag och regering, angående behovet av snabba åtgärder för att motverka den minskande biologiska mångfalden i våra skogs-, jordbruks- och vardagslandskap, istället bevara hotade arter och deras livsmiljöer.

Christina Almqvist skrev ett förslag och Jan Herrmann kompletterade och färdigställde nyligen densamma. Den har nu skickats in till miljöministern, landsbygdsministern och drygt 20 riksdagspersoner som sitter i Riksdagens miljö- och jordbruksutskott och/eller är partiernas talespersoner i sådana frågor. Dessutom skickades den till Naturskyddsföreningen Riks och till lokala/regionala media.

Skrivelsen kan i sin helhet läsas HÄR, eller en kortversion HÄR.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.