Skötsel av naturreservaten försämras

 

Vi är nog många inom Naturskyddsföreningen som befarar att Tidöregeringens prioriteringar i vårbudgeten får allvarligt negativa effekter på naturvård, biologisk mångfald och för friluftsliv. Regeringsunderlagets partier visar en alldeles för liten förståelse för avgörande natur- och miljöåtaganden. En utförlig text om hur detta slår mot Ölands natur, naturvård, alla naturvårdande entreprenörer och inte minst turismen och därmed kommunerna, kan man läsa i en debattartikel i Barometern den 3 juni. Turismens betydelse är ju mycket stor på Öland, men liknande effekter drabbar givetvis även kommunerna på fastlandet. Artikeln kan i sin helhet läsas HÄR, och är även publicerad i Ölandsbladet.

Texten är i huvudsak skriven av Jan Herrmann, med hjälp av fler i Ölandskretsen, och dess budskap får genom underskrift stöd även av Ölands ornitologer, botanister, entomologer och turistförening, genom sina respektive föreningar.

(Jag ber om ursäkt för att Barometern tog med en (gammal) bild på mig, det var verkligen inte min mening!   / Jan Hn)

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.