Längs Ljungbyån vandrade vi….

2021 års Naturvårdspristagare Ann-Marie Petersson visade oss den vandringsled längs Ljungbyån hon starkt bidragit till att den skapats. Vi, åtta personer inkl. A-M, vandrade från Ljungbyholm till Krankelösa (där matsäck intogs) och åter. Det stilla regnet hindrade oss inte från att njuta av den fräscha grönskan; hägg, lind och hassel, samt blommor som gökärt och liljekonvalj, fågelkören innehöll bl. a. svarthätta och ärtsångare, näktergal och gök.

Ann-Marie berättade många intressanta ting kring områdets gamla historia, och Renate fyllde på om vattenrådets arbete i ån. Avslutningsvis besöktes Ann-Maries gård, där hon visade det museum hon skapat i det gamla mejeriet.

Ann-Marie, i mitten, berättar…

 

Ann-Marie och Annika

 

Renate, Staffan och Patrik

 

Kerstin, glad i regnet

 

Claes funderar på vilken väg…

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.