Länsförbundet frågar Länsstyrelsen om Sveaskog

 

Många av er har nog uppmärksammat senaste månadernas debatt i tidningar och bloggar, och som även speglades i två TV4-inslag i juni (där vår Riksordförande Johanna Sandahl uttalade sig), kring hur Sveaskog räknar sin skyddade naturvårdsareal. Det verkar ju faktiskt som att man i flera år, och kanske fortfarande, räknar in de arealer man redan sålt till Naturvårdsverket (som sedan avsatt dessa som naturreservat) som sin egen skyddade skog. Diskussioner inom styrelsen har nu resulterat i ett brev till Länsstyrelsen i Kalmar, inskickat nyss.

Detaljer och hur vi skrev, samt vad vi vill att Länsstyrelsen ska göra kan ni läsa i BREVET.

Jan Hn

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.