Det viktigaste från styrelsemöte i Naturskyddsföreningen i Kalmar län 2019-04-28

I direkt anslutning till Länsstämman 2019 i Kastlösa, Öland, höll Länsförbundets styrelse ett konstituerande möte, men även några andra angelägna ärenden behandlades, utifrån den dagordning som förelåg.

Styrelsen hade just, på länsstämman, återvalt Claes Gårdinger som ordförande, och nu valdes Staffan Arvegård som vice ordförande och Jan Herrmann som sekreterare. Vi antog också tacksamt erbjudandet från Stig Blomberg att fortsätta som adjungerad kassör, han är alltså inte vald styrelseledamot.

Vi nominerade Catharina Lihnell till ordinarie ledamot och Allan Karlsson till personlig ersättare i Miljöorganisationernas Kärnavfallsgranskning MKG. Claes Gårdinger utsågs till Länsförbundets representant vidMKG:s årsmöte den 24 maj.

Rikskonferensen hålls i Kristianstad 10-12 maj, med ett lovande innehåll. Från Kalmar län deltar åtminstone dessa: Claes Gårdinger, Amanda Axelsson, Eva Öberg och Carina Beijer.

Några kretsar har erbjudits lokaluppförande av föreställningen ”Grismanifestet”, man ska då ordna lokal och paneldebatt, samt ev. söka pengar från respektive kommun. Kretsarna hanterar detta i den ordning man vill.

Vi utser Renate Foks som vår ordinarie representant i styrelsen för Kalmar läns luftvårdsförbund, med Claes Gårdinger som suppleant.

 

Den som önskar få det kompletta protokollet kan kontakta jan.herrmann@lnu.se

Jan Herrmann

Sekreterare

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.