Det viktigaste, av publikt intresse, från styrelsemötet i Naturskyddsföreningen Kalmar län (Länsförbundet) 2021-02-02

Länsstämman

Det beslutades att årets länsstämma genomförs digitalt 25/4, ansvariga blir Jan och Claes. Kallelse och information ska skickas ut i mitten av mars. Beträffande val av ombud och ledamöter till kommande styrelse, se nedan. Valberedning blir en representant från vardera Öland, Sevede och Tjust.

 

Kretsstämmorna

Alla stämmor rekommenderas att under våren genomföras digitalt. Teknisk hjälp för att realisera detta finns att få från Riks (se på Naturkontakt) och/eller genom Studiefrämjandet, kontakta Kristina Tapper i god tid. Den krets som eventuellt tänker hålla sin stämma efter länsstämman 25/4 måste ha ett (digitalt) kretsmöte senast ca 15/4 för val av ombud och ledamöter till länsstämman. Det är alltså viktigt att ni i kretsarna snarast tänker igenom dessa frågor, inte minst att ni har namn framme inför länsstämman, se även § 9. Läs mer i det fullständiga protokollet HÄR.

 

Riksstämman

2020 års riksstämma kommer att genomföras digitalt under ca 10 dagar i slutet av maj 2021.

 

Skrivelse angående biologisk mångfald

Christina Almqvist och Jan Herrmann kommer snarast att färdigställa och skicka in Länsförbundet skrivelse angående behovet av snabba åtgärder för att motverka den minskande biologiska mångfalden i våra skogs-, jordbruks- och vardagslandkap, och istället bevara hotade arter och deras livsmiljöer. [… vilket har skett när detta skrives på hemsidan.] Se även i annat inlägg på hemsidan.

 

Studiefrämjandet 2021

Trots nuvarande pandemi har Studiefrämjandet även under detta år en hel del på gång, t. ex. i samarbete med Naturskyddsföreningen Riks, om rättvis klimatomställning, fossilfria pensioner, plast i haven, kuststrandstädning, samt ”Luften är fri” = Friluftsårets år 2021, ett samarbete mellan Svenskt Friluftsliv och Naturvårdsverket. Läs mera i i protokollet angivet nedan.

 

Studiefrämjandets årsmöte

Studiefrämjandet Småland-Gotland håller årsmöte 15 april kl. 18, öppet för alla medlemmar och kretsar. Anmäl före 1/4 smaland.gotland@studieframjandet.se. Mer info på: https://www.studieframjandet.se/jonkopings-lan/artikelsida/om-oss/kallelse-till-arsmote/

 

Dessutom rapporterade styrelseledamöter om bland annat regionkansli-frågan, vårt deltagande i länets miljömålsarbete [via Jan Brenanders idoga arbete med skogsfrågor, vilket styrelsen till fullo uppskattar och stödjer], Vattenmyndigheten samråds för Södra Östersjön, en överklagan om Länsstyrelsens licensjakt på lodjur och deltagande i en motion till riksstämman om behovet av en internationell skogskampanj.

Se hela protokollet HÄR.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.