Länsstämman äntligen genomförd!

2020 års länsstämma. Över från lokalen i Kalmar, under Västervik.    Beklagar den ytterst dåliga bildkvaliteten, pga dump från Zoom-inspelning.

Det vackra april är ju den normala tiden för vår länsstämma, men i år tvingade Covid-19 oss att skjuta upp detta, och den 4 oktober genomförde vi stämman ”halv-digitalt”. Drygt 15 deltagare samlades på Studiefrämjandets Skälby gård i Kalmar, och nästan lika många i främjandets lokal i Västervik, bägge med social distansering. Lokalerna kopplades ihop med Zoom, och på bägge platserna fanns storskärm, och vi kunde prata med varandra nästan som om vi alla varit tillsammans. För det välfungerande arrangemanget tackar vi Kristina Tapper och hennes medhjälpare!

Dagens ordförande Jessica Rydell lotsade oss på ett kompetent sätt framåt i de ibland livliga diskussionerna, och Amie Ringberg skrev det utmärkta PROTOKOLLET.

Förutom de sedvanliga förhandlingarna som verksamhetsberättelse, räkenskaper, ansvarsfrihet (som beviljades!) och val av STYRELSE, var i år ”det stora numret” utredningen av och diskussionerna kring hur styrelsen framledes ska väljas och valberedningen arbeta. Ska det som nu vara två ledamöter nominerade av kretsarna, därmed (f.n.) nio ordinarie ledamöter och nio ersättare? Eller ska vi övergå till det vanligare systemet att valberedningen tar fram förslag och stämman beslutar, därmed sannolikt en mindre styrelse? Nämnda utredning finns HÄR.

Stämman röstade för att ett byte ska ske, men inte förrän 2022, därmed ges valberedningen mer tid. Densamma består nu av en representant från vardera Öland, Tjust och Sevede.

I övrigt rapporterade Claes om diskussionerna kring Regionkanslierna och Jan om arbetet med Hornsö, för mer detaljer, se protokollet. Slutligen avtackades Stig Blomberg och Staffan Arvegård för mångåriga insatser i styrelsen som kassör respektive vice ordförande.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.