Gruvor i skärgårdsmiljö?

 

Unders tillstånd koppar o guld 201312

Koppar och guld hägrar i skärgårdsmiljö

Bolaget Bear Exploration AB har av Bergsstaten beviljats undersökningstillstånd för att leta efter koppar och guld på sju olika platser i skärgårdsmiljö i norra Oskarshamns och södra Västerviks kommuner. Länsförbundet har försökt överklaga besluter från Bergsstaten, men som lagen nu är skriven medges vi inte talerätt. Vi anser att vi företräder allmänhetens intressen, men det anses inte vara tilläckligt för att få yttra sig. Endast markägare har rätt att yttra sig. Självklart anser vi det vara ytterst olämpligt att öppna upp gruvverksamhet i denna omtåliga skärgård, som dessutom omges av ett flertal riksintressen av naturvårds- och friluftskaraktär. Länsföreningen kommer givetvis att fortsätta bevaka frågan.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.