Vi söker en Verksamhetskoordinator till Region Sydost

Uppdatering:
En verksamhetskoordinator är tillsatt. Det är Hanna Karlsson och kansliet finns i Växjö i Studiefrämjandets lokaler. Kansliet heter ”Naturskyddsföreningen Sydost”.

Naturskyddsföreningen är en ideell miljöorganisation med kraft att förändra. Vi sprider kunskap, kartlägger hot mot miljö och natur, skapar lösningar samt påverkar politiker och myndigheter såväl nationellt som internationellt. Med över 200 000 medlemmar i 24 länsförbund och 280 lokala kretsar (lokalföreningar) är vi verksamma i hela landet.

Under början av 2015 startas ett regionalt kansli, Region Sydost, som skall verka under föreningens länsförbund i Kronobergs, Kalmar, Jönköpings och Östergötlands län. Därför söker de fyra länsförbunden gemensamt nu en person som i samarbete med kansliets styrgrupp ska etablera och utveckla verksamheten. I stora drag handlar verksamheten om att bidra till att stärka länsförbundens och kretsarnas arbete.

Kvalifikationer & meriterade egenskaper:
Kännedom om Naturskyddsföreningen och delar föreningens grundläggande värderingar.
Bra på att kommunicera och engagera våra ideellt aktiva i samverkan med länsförbunden.
Kunna sköta kontakter med media.
Bra på att uttrycka sig i tal och skrift på svenska. Ytterligare språkkunskaper och erfarenhet från kommunikationsarbete är meriterande.
Kunna anordna utbildningar, workshops och större möten i samverkan med länsförbunden.
God kännedom om de vanligaste dataprogrammen och hantering av hemsidor samt sociala medier.
Erfarenhet från projektledning och att söka projektmedel.
Kunskap och erfarenhet från utvecklingsarbete i idéburna organisationer är meriterande.
Kunna hantera kansliets ekonomi.

Om tjänsten
Tjänsten är idag 70 80 procent av en heltidstjänst, med en målsättning att utöka den till heltid. Tjänsten är placerad i Växjö Europas grönaste stad.  Jobbet innebär kontakt med kretsarna och länsförbunden, men även kontakter med andra aktörer i samhället. En del av arbetet är på kvälls- och helgtid. Andra sätt för kommunikation kommer vara via telefon, mejl, dator- och videokonferens. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Naturskyddsföreningen jobbar för att bli en arbetsplats där anställda har en stor bredd av perspektiv och erfarenheter. Vi ser olikheter som en styrka.

Löneform:
Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Körkort B. Tillgång till egen bil

Varaktighet/Arbetstid: Visstidsanställning 6 månader eller längre

Heltid/Deltid: En del av arbetet är på kvälls- och helgtid.

Lön: Fast lön

Ansökan: Sista ansökningsdag: 20141107

Ange referens: 2569454

Vi tar emot ansökan via epost: kansli.sydost@naturskyddsforeningen.se